Βιογραφικό

Ονομάζομαι Αγγελική Σουμάνη και είμαι ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια και ειδική εκπαιδευτικός. (άδεια ασκήσεως επαγγέλματος  Νομαρχία Αθηνών….) Είμαι πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών καθώς και του τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας του ίδιου πανεπιστημίου. Είμαι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην «Αντιμετώπιση του Πόνου» από την Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων με «Άριστα».

Έχω εκπαιδευτεί στην υπαρξιακή συστημική θεωρία ως θεραπεία οικογένειας στο εκπαιδευτικό και θεραπευτικό Ινστιτούτο «Αντίστιξη» με δασκάλους τον Δημήτρη και την Ελένη Καραγιάννη. Κατά την εκπαίδευση μου συμμετείχα για πέντε χρόνια σε θεραπευτική ομάδα ως θεραπευόμενη, τέσσερα χρόνια σε ομάδα εκπαίδευσης στην υπαρξιακή συστημική θεώρηση, δύο χρόνια σε ομάδα εποπτείας και τρία χρόνια σε ομάδα γενεογράμματος. Τα τελευταία δύο χρόνια συμμετέχω ως συνθεραπεύτρια σε ομάδα θεραπείας με τον κ. Δημήτρη Καραγιάννη. Επιπλέον , είμαι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας– ΕΛΕΣΥΘ.

Κατά την πρακτική μου άσκηση έχω εργαστεί  στο τμήμα θεραπείας οικογένειας του 18 ΑΝΩ. Επιπλέον, έχω συνεργαστεί με το Κεντρο Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής Βύρωνα-Καισαριανής του Αιγινητείου Νοσοκομείου (τμήμα ενηλίκων) από το 2006-2012 παρέχοντας ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες και συμμετέχοντας σε όλες τις δραστηριότητες του κέντρου. Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας αυτής εργάστηκα σε πλήθος ερευνών τα αποτελέσματα των οποίων έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά.

Παράλληλα έχω εκπαιδευτεί στην αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών στην Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου- ΕΨΥΠΕ για ένα χρόνο και κατόπιν για τρία ακόμη χρόνια στην  «Μεθοδολογία Μαυροειδή» σε μαθητές πρωτοβάθμιας αλλά και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η εκπαίδευση μου περιλάμβανε την κατάρτιση εξατομικευμένου θεραπευτικού προγράμματος αποκατάστασης και την κατασκευή ειδικού υλικού ανάλογα με τις ανάγκες του μαθητή, σε όλους τους τομείς της αποκατάστασης. Καθ όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης μου  είχα επίσης εποπτεία στα παιδιά που αναλάμβανα από την κ. Ασημίνα Μαυροειδή.

Έπιπλέον, έχω εκπαιδευτεί στη χορήγηση κι ερμηνεία των Κλιμάκων Αξιολόγησης Νοημοσύνης για παιδιά του Wechsler (WISC-III),  καθώς κι έχω παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων («Κλινική Ψυχοπαθολογία»-Αιγινήτειο Νοσοκομείο, «Εισαγωγή στις Τεχνικές Παιγνιοθεραπείας», «Ψυχοπαθολογία του Παιδιού» κ.α.)

Έχω εργαστεί για πολλά χρόνια σε ιδιωτικά κέντρα παρέχοντας υπηρεσίες ψυχοθεραπευτικές σε γονείς και παιδιά αλλά και διάγνωσης και αποκατάστασης μαθησιακών δυσκολιών σε παιδιά κι εφήβους. Σήμερα εργάζομαι στο ιδιωτικό μου γραφείο που διατηρώ από κοινού με την συνάδελφο και συνεργάτη Ματίνα Διακάκη.